Úvod / Čokolády / Exotic Herbs Čokoláda mléčná 51% s kávovými zrny, 45g

Exotic Herbs Čokoláda mléčná 51% s kávovými zrny, 45g

Exotic Herbs Čokoláda mléčná 51% s kávovými zrny, 45g

Tato čokoláda je určena nejen milovníkům kávy, ale příjemně překvapí i nejednoho „nekafaře“. Chuť čokolády jsme doplnili výraznou chutí kávových zrn. Žádná umělá příchuť nebo náplň…. Jen pravá káva ve své ryzí podobě – kousky pražených kávových zrn. Nic

73 Kč vč. DPH

Skladem

ks

Vaše cena dopravy je od 65 Kč

Nakupte zboží ještě za 1 000 Kč a dopravu máte zdarma!

0 Kč
1 000 Kč
  • Složení a dávkování
  • Popis produktu

Exotic Herbs Čokoláda mléčná 51% s kávovými zrny, 45g

SloženíKakaové boby, kakaová hmota, kakaové máslo, třtinová šťáva Panela, sušené mléko, káva minimálně 2%. Obsah kakaové sušiny nejméně 51%. Neobsahuje lecitin ani lepek.
Balení45 gramů
Region původuČeská republika
UpozorněníSkladujte v chladu a suchu.
EAN1007838305207

Popis produktu: Exotic Herbs Čokoláda mléčná 51% s kávovými zrny, 45g

Ve spolupráci s rodinnou čokoládovnou Františka Bačíka z Troubelic jsme zařadili do prodeje mléčnou čokoládu s kávovými zrny.

Více o čokoládovně z Troubelic.

Čokoládovna z Troubelic je známá tím, že si výrobu čokolády vyrábí od A-Z. Dováží kakaové boby přímo z Ekvádoru, nepoužívají žádné dochucovadla, neobsahují lecitin ani konzervanty! Neobsahují LEPEK a sladí jen panelou, ztuhlou šťávou z cukrové třtiny, která je zdravou variantou slazení. Troufáme si říct, že vyrábí bezkonkurenčně tu nejkvalitnější a nejchutnější čokoládu u nás.

V roce 2014 i tento rok 2016 vyhráli v Brně ocenění ZLATÁ SALIMA.
Čokoláda mléčná 51% s kávovými zrny.

Složení: Kakaové boby, kakaová hmota, kakaové máslo, sušené mléko, třtinová šťáva panela, kávové zrna.

O čokoládách

Naším cílem je nabídnout zákazníkům kvalitní čokolády, vyrobené z ekvádorských kakaových bobů. Každá čokoláda je ručně vyrobená a každá je svým způsobem originál. Naše čokolády jsou slazeny ztuhlou třtinou šťávou panelou v bio kvalitě.

Snažíme se zachovat „tradiční" chuť a vůni čokolády. K výrobě používáme kvalitní suroviny, nejsme zastánci používání umělých barviv, lecitinu a umělých látek zvýrazňujících aroma. Kakaové boby přirozeně obsahují cca polovinu kakaového másla, které je nositelem výrazné čokoládové vůně, proto není zapotřebí přidávat látky určené k aromatizaci. Kakaové máslo dodává čokoládě nejen vůni, ale i jemnost.

Bohužel se dnes často setkáváme s různými druhy čokolád, kde je kakaové máslo částečně nebo zcela nahrazeno jinými rostlinnými oleji, které významně snižují kvalitu čokolády a čokoláda se tak stává jakousi „náhražkou", která je plná umělých látek a barviv. V našich čokoládách zachováváme kakaové máslo a nepoužíváme jiné rostlinné oleje.

Základní proces výroby:

Kakaové boby se nejdříve musí ručně přebrat a roztřídit. Boby se nasypou do drtiče, kde dochází k narušení struktury bobů a následnému „odfouknutí" slupky. Tímto procesem vzniká kakaová hmota. Kakaové hmota se vlévá do melanžéru. Přidají se další suroviny – kakaové máslo na zjemnění, případně sušené mléko a panela.

Vše se promíchává a hněte. Hnětení je proces, kdy dochází ke zjemňování čokolády ve speciální nádobě – melanžéru, ve které jsou umístěny žulové kameny, které se otáčí po žulovém dnu nádoby a tím dochází k zjemnění čokolády. Hnětení trvá až několik desítek hodin. Po té se čokoláda vlévá do nerezových nádob, kde ztuhne.

Čokoláda se pak vloží do temperovacího stroje, kde se zahřívá a následně chladí, tzv. proces temperování. Každý druh čokolády má jinou teplotu temperování.

Po té je čokoláda vlévána do forem, které se ukládají do lednice. Jakmile čokoláda ztuhne, vyklopí se z forem a nechá se minimálně 1 den „odpočívat". Pak je čokoláda připravená k balení.