Úvod / Čokolády / Exotic Herbs Čokoláda hořká 75% s guaranou, 45g

Exotic Herbs Čokoláda hořká 75% s guaranou, 45g

Exotic Herbs Čokoláda hořká 75% s guaranou, 45g

73 Kč vč. DPH

Skladem

ks

Vaše cena dopravy je od 65 Kč

Nakupte zboží ještě za 1 000 Kč a dopravu máte zdarma!

0 Kč
1 000 Kč
  • Složení a dávkování
  • Popis produktu

Exotic Herbs Čokoláda hořká 75% s guaranou, 45g

SloženíKakaové boby, kakaová hmota, kakaové máslo, třtinová štáva Panela, Guarana minimálně 3%. Obsah kakaové sušiny nejméně 75%. Neobsahuje lecitin.
Balení45 gramů
Region původuČeská republika
UpozorněníSkladujte v chladu a suchu.
EAN1007838304910

Popis produktu: Exotic Herbs Čokoláda hořká 75% s guaranou, 45g

Ve spolupráci s rodinnou čokoládovnou Františka Bačíka z Troubelic jsme vytvořili kolekci čokolád s guaranou.

Více o čokoládovně z Troubelic.

Čokoládovna z Troubelic je známá tím, že si výrobu čokolády vyrábí od A-Z. Dováží kakaové boby přímo z Ekvádoru, nepoužívají žádné dochucovadla, neobsahují lecitin ani konzervanty! Neobsahují LEPEK a sladí jen panelou, ztuhlou šťávou z cukrové třtiny, která je zdravou variantou slazení. Troufáme si říct, že vyrábí bezkonkurenčně tu nejkvalitnější a nejchutnější čokoládu u nás.

V roce 2014 vyhráli v Brně ocenění ZLATÁ SALIMA.

Snoubili jsme chuť čokolády a „zázračné" rostliny z brazilského pralesa – guarany.

Guarana je známá jako přírodní zdroj energie. Má stimulační účinky na vytrvalost a je prostředkem potlačujícím fyzickou únavu. Zvyšuje intelektuální výkon, koncentraci a schopnost učení se. Kromě toho má i spoustu jiných účinků...

Více o guaraně.

Spojením čokolády z Hané a guarany vznikly originální čokolády lahodných chutí.

Tyto čokolády doporučujeme studentům, řidičům a všem, kdo mají tzv. duševně náročnou práci. Stejně tak jsou tyto čokolády vhodné pro lidi, kteří se věnují sportu aktivně nebo pasivně, případně mají jinou fyzickou zátěž.

Věříme, že Vás kolekce čokolád potěší.

Čokoláda bílá 40% s guaranou

Složení: Kakaové máslo, sušené mléko, panela, guarana

Bílá čokoláda obsahuje 40% kakaového másla, které je přirozenou součástí kakaových bobů a je nositelem výrazné typické vůně čokolády, proto není zapotřebí přidávat látky určené k aromatizaci. Panela je ztuhlá třtinová šťáva v bio kvalitě, která není rafinovaná a přirozeně obsahuje melasu, která ji dává lehce medovou příchuť.

Bílá čokoláda s guaranou je velmi jemná čokoláda lahodné chuti. Tato čokoláda je vhodná i pro děti, je sladká s příjemným podtónem chuti guarany.

Vyzkoušejte naši bílou čokoládu, nechte ji rozpustit na jazyku a Vaše chuťové buňky objeví zcela novou chuť bílé čokolády s jedinečným aroma.

O čokoládách

Naším cílem je nabídnout zákazníkům kvalitní čokolády, vyrobené z ekvádorských kakaových bobů. Každá čokoláda je ručně vyrobená a každá je svým způsobem originál. Naše čokolády jsou slazeny ztuhlou třtinou šťávou panelou v bio kvalitě.

Snažíme se zachovat „tradiční" chuť a vůni čokolády. K výrobě používáme kvalitní suroviny, nejsme zastánci používání umělých barviv, lecitinu a umělých látek zvýrazňujících aroma. Kakaové boby přirozeně obsahují cca polovinu kakaového másla, které je nositelem výrazné čokoládové vůně, proto není zapotřebí přidávat látky určené k aromatizaci. Kakaové máslo dodává čokoládě nejen vůni, ale i jemnost.

Bohužel se dnes často setkáváme s různými druhy čokolád, kde je kakaové máslo částečně nebo zcela nahrazeno jinými rostlinnými oleji, které významně snižují kvalitu čokolády a čokoláda se tak stává jakousi „náhražkou", která je plná umělých látek a barviv. V našich čokoládách zachováváme kakaové máslo a nepoužíváme jiné rostlinné oleje.

Základní proces výroby:

Kakaové boby se nejdříve musí ručně přebrat a roztřídit. Boby se nasypou do drtiče, kde dochází k narušení struktury bobů a následnému „odfouknutí" slupky. Tímto procesem vzniká kakaová hmota. Kakaové hmota se vlévá do melanžéru. Přidají se další suroviny – kakaové máslo na zjemnění, případně sušené mléko a panela.

Vše se promíchává a hněte. Hnětení je proces, kdy dochází ke zjemňování čokolády ve speciální nádobě – melanžéru, ve které jsou umístěny žulové kameny, které se otáčí po žulovém dnu nádoby a tím dochází k zjemnění čokolády. Hnětení trvá až několik desítek hodin. Po té se čokoláda vlévá do nerezových nádob, kde ztuhne.

Čokoláda se pak vloží do temperovacího stroje, kde se zahřívá a následně chladí, tzv. proces temperování. Každý druh čokolády má jinou teplotu temperování.

Po té je čokoláda vlévána do forem, které se ukládají do lednice. Jakmile čokoláda ztuhne, vyklopí se z forem a nechá se minimálně 1 den „odpočívat". Pak je čokoláda připravená k balení.