Původ Macy
Maca Peruánská (latinsky lepidium meyenii) je brukvovitá dvouletá rostlina, jejíž výška dosahuje 15 - 30 cm. Svým tvarem řepovité bulvy asi nejvíce připomíná tuřín a její zbarvení je proměnlivé od bílé a nažloutlé až po načervenalou až fialovou. Nejvíce se jí daří v tvrdých horských podmínkách Peruánských And, kde roste v nadmořské výšce 3 500 metrů nad mořem.
Díky tomu je jedinou potravinářskou plodinou na Zemi, které vyhovují drsné horské podmínky. I proto se často můžete setkat s názvem Maca horská. Jako první kouzlo Macy objevili už Inkové, kteří zjistili, že po jejím užívání mají více energie, lepší náladu a jsou odolnější proti nekompromisnímu horskému počasí.
Výhody a účinky Macy peruánské
Maca, které se v Česku často říká i Řeřicha Peruánská, má plno prospěšných látek mající velmi dobrý vliv na náš oganismus. Nejvíce nás zajímá kořen z Macy, ze kterého se dělá prášek. Kořen Maky obsahuje 31 různých minerálů, 60 fytonutrientů, mezi nimi 19 aminokyselin, 4 alkaloidy a 20 mastných kyselin. Kromě toho je tato rostlinka bohatá i na vitamíny A, B1, B2, C, E.
- plodnost
- fyzické a duševní zdraví
- vytrvalost a vitalita
- hormonální systém
Užívání a dávkování Maky
Na našem webu si můžete vybrat z Macy v tabletách nebo z Maky v prášku, který si rozpustíte v nápoji. Obě varianty jsou naprosto shodné, je pouze na vás, co vám vyhovuje. Naši zákazníci upřednostňují mít Macu v kapslích, zejména kvůli praktičnosti při užívání. Pro co nejlepší účinky je nutné ji užívat pravidelně a dlouhodobě.
- Prášek: 1 čajovou lžičku rozmíchejte v 250ml vody nebo džusu. Můžete ji zamíchat i do jogurtu nebo kaše.
- Kapsle: 1 kapsle 2x denně. Později můžete zvýšit dávku na 2 kapsle 2x denně.